Mission inclusion: Mina’s story

24 november 2017

Het is jullie vast niet ontgaan dat wij ons als club verbonden hebben aan het Supercool Almere project, en dus indirect ook aan de Special Olympics Nederland. Maar wisten jullie ook dat heel veel verschillende LEO’s en Lions clubs wereldwijd partner zijn van de Special Olympics?

De LEO’s en Lions hebben wereldwijd de “Mission inclusion”. Kortom: wereldwijd verlenen wij service om zoveel mogelijk mensen bij de maatschappij te betrekken. Dat doen wij o.a. door atleten met een beperking te helpen en aan te moedigen tijdens sportevenementen. Hiermee worden ze niet alleen meer betrokken bij de maatschappij en werken ze aan hun social skills, maar dit is ook goed voor hun gezondheid! Atleten verliezen gewicht, worden fitter, kunnen beter bewegen, krijgen meer zelfvertrouwen en bouwen nieuwe vriendschappen op. Het meedoen is hierbij dus veel belangrijker dan het winnen!

Hieronder kan je het prachtige filmpje/verhaal bekijken van Mina Bahgat. Mina is een 26 jarige Special Olympics atleet, maar daarnaast is hij ook een Almeerse SuperCOOLer waarvan wij ons vereerd voelen dat wij al diverse keren met hem hebben mogen samenwerken!