VLCN- Vereniging Leo Clubs Nederland

Leo Clubs zijn verenigd in de Vereniging Leo Clubs Nederland (VLCN). Ongeveer zes keer per jaar hebben zij een Algemene Leden Vergadering waarbij alle clubs uit Nederland uitgenodigd zijn.Tevens zijn er jaarlijks 3 landelijke evenementen waarbij Leo club Almere bekend staat om haar grote opkomst en gezellige aanwezigheid. Tevens zijn er 2 Europese evenementen met jaarlijks een wisselend gastland. Naast de landelijke en Europese evenementen nodigen Leo Clubs elkaar ook regelmatig uit voor lokale acties, activiteiten en evenementen.

 

Nationale bijeenkomsten  

  • Nationale Conventie: Op de nationale conventie vindt de jaarvergadering van de VLCN plaats. Tijdens deze vergadering wordt het nieuwe bestuur van de VLCN geïnstalleerd. Na het officiële gedeelte vinden verschillende activiteiten plaats en de dag wordt afgesloten met een diner en feest. In 2018 organiseerde Leo Club Almere de nationale conventie.
  • Nieuwjaarsborrel:  Zoals de naam al doet vermoeden proosten de Nederlandse Leo’s tijdens de nieuwjaarsborrel op het nieuwe jaar.
  • Leo Seminar Day:  Op de seminar day kunnen Leo’s verschillende workshops en colleges bijwonen over uiteenlopende onderwerpen. Een leerzame dag!

 

Internationale bijeenkomsten 

  • Leo Europa Forum (LEF): Dit is de Europese Leo Conventie. In januari vindt een pre-weekend (LEPF) plaats waar het programma door ca. 150 Europese Leo’s wordt getest, in augustus vindt de conventie plaats die maar liefst een week duurt! Hier zijn ca. 400 Europese Leo’s aanwezig. Tijdens het LEF wordt veel aandacht besteed aan het verlenen van service, maar is ook ruimte om je Europese netwerk te vergroten tijdens de vele diners, borrels en feestjes. In 2017 was Nederland het gastland voor het Leo Europa Forum. 

In Nederland bestaan inmiddels 18 clubs. Ga voor meer informatie over de landelijke clubs naar de website van Leo club Nederland

Andere clubs  zijn:

Amsterdam

Leiden

Utrecht

Den Haag

Zoetermeer

Rotterdam

Gouda

Oldenzaal

Heerlen

Weert

Groningen

Maastricht

Oss

Sittard-Geleen

Meppel

Zwolle 

Achterhoek