Wat doen wij

Leo Club Almere is een serviceclub voor jonge mensen van 18 tot 35 jaar die regelmatig bij elkaar komen om service te bieden aan de maatschappij. Dit komt voort uit het ideaal dat wij iets voor anderen in onze samenleving kunnen en willen betekenen. Zoals het motto van Leo club Almere luidt; If you see a need, take the lead

Wij zetten ons in voor diverse lokale doelen, we organiseren acties en bieden een helpende hand daar waar nodig. Dit doen wij voor bestaande organisaties, individuele doelen en ook in samenwerking met Sponsor club Lions club Almere Host en zusterclub Lions club Almere Veritas.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Kijk dan op de Facebookpagina Leo club Almere of volg ons via Instagram Leo club Almere !!

Onze partner organisaties: 

Leo Club Almere is verbonden aan de groep ‘jonge mantelzorgers’ van de VMCA. Voor deze kinderen en jongeren organiseert de VMCA activiteiten waardoor zij even niet hoeven te denken aan de zorgtaken die zij binnen hun gezin vanwege ziekte of verzorging van een gezinslid vaak op zich (moeten) nemen. Jaarlijks organiseert Leo Club Almere de Spooktocht voor de jonge mantelzorgers, kinderen en jongeren tot 18 jaar die voor een familielid zorgen. Een griezelige spooktocht waar de kinderen zich weer even kind voelen door deel te nemen aan bosroute met enge spoken, in het clubhuis kunnen knutselen en verhalen kunnen beluisteren. Daarnaast haakt Leo Club Almere regelmatig aan bij activiteiten georganiseerd door de VMCA, zoals een pannenkoekenmiddag bij Hans & Grietje of een uitje naar Walibi Holland.

Super COOL! is een (sport)maatjes project voor deelnemers met een verstandelijke beperking. Bij verschillende sportverenigingen in almere kunnen deelnemers wekelijks meedoen aan aangepaste lessen zoals bij ASV kunnen skeeler- en schaatslessen. Daarnaast zijn er nog andere organisaties betrokken. Lees meer over dit project, de samenwerkingpartners en de data van de diverse activiteiten en wedstrijden op www.supercoolalmere.nl 

Leo Club Almere heeft samen met de Almeerse Lions tijdens Koningsdag 2016 en 2017 geld ingezameld voor activiteiten van SuperCOOL!. In 2018 heeft Leo Club Almere met haar opbrengst van de Nationale LEO Conventie de nieuwe sportpakken van SuperCOOL! gesponsord, waarop ons logo te zien is.] Als supercool het doel van koningsdag was 2 jaar lang kunnen we dit hieronder toevoegen onder “Koningsdag”

De sportievelingen van Leo Club Almere begeleiden de SuperCOOL’ers al meerdere jaren als sportmaatje bij het trainen (fietsen en hardlopen) voor de No-limit Challenge, een Triatlon voor speciale mensen. Ook namen onze leden samen met de sporters deel aan deze Challenge en haalden ze samen de finish!

Stichting Parkhuys Almere is een RoParun inloophuis voor iedereen die zelf of in haar of zijn omgeving te maken heeft (gehad) met kanker of een andere ernstige ziekte, ongeacht de ziektefase of prognose. Tijdens onze Charterparty hebben wij €1125,- euro ingezameld wat ten goede komt aan de jongeren afdeling van het Parkhuys.

Jaarlijkse acties:

April: Koningsdag viert Leo Club Almere traditiegetrouw met de Almeerse Lions. Wij zijn jaarlijks te vinden in Almere haven om taarten en lootjes te verkopen voor diverse goede doelen. Onderstaand doelen die we de afgelopen jaren hebben gesteund; 

  • 2016 & 2017: SuperCool
  • 2018: Oranje huis Amere- Tovertuin
  • 2019: Stichting Sailing Kids.

Oktober: Na het eerste succes van de Spooktocht in 2017 wordt deze jaarlijks voor het VMCA georganiseerd.

Decentrale acties

Jaarlijks organiseren de Leo’s een decentrale actie. Op deze dag doen alle Nederlandse Leo Clubs in hun eigen stad mee aan dezelfde actie, voor hetzelfde doel. Leo Club Almere deed mee aan de volgende acties:

  • 2016: LEO’s Go Wheee! In 2016 testten wij de rolstoelvriendelijkheid van Almere Centrum. Met de On Wheels app kunnen rolstoelgebruikers zien welke gelegenheden voor hen toegankelijk zijn. Door met 2 rolstoelers op pad te gaan, leverde Leo Club Almere input voor deze app.
  • 2017: Leo4Green. Het Europese LEO doel voor 2016 en 2017 had alles te maken met het milieu. Onder de noemer van Leo4Green mochten de LEO’s een actie organiseren voor het milieu. Leo Club Almere heeft een dag geholpen bij het plaatselijke asiel en heeft afval geprikt in de buurt. 
  • 2018: Leo’s4Ouderen. 2018 stond in het teken van ouderen. Daarom hielpen wij 3 bejaarde dames om hun tuin winterklaar te maken. Hiermee haalden we ook nog eens een mooi bedrag op voor het Nationaal Ouderenfonds. Met de feestdagen hebben wij ook deelgenomen aan de kerstkaartenactie van het Nationaal Ouderenfonds, waardoor eenzame ouderen onverwacht een kerstkaartje ontvingen.  

Landelijke actie:

Sinds 2019 organiseren de Lions en Leo’s jaarlijks een landelijke actie. Op deze dag doen veel Nederlandse Lions en Leo Clubs in hun eigen stad mee aan een actie voor hetzelfde goede doel. Leo Club Almere deed mee aan de volgende acties:

  • 2019: Stichting Semmy. In 2019 werd een landelijke Lions Leo weekend georganiseerd voor Stichting Semmy. Leo Club Almere werkte met de Almeerse en Gooise Lions samen door nagels te lakken op 2 locaties in Nederland. Daarnaast waren onze leden aanwezig op verschillende acties georganiseerd door andere clubs, zoals de Huishoudbeursactie, een pubquiz georganiseerd door Leo Club Amsterdam en een gala georganiseerd door Leo Club Gouda.

 

Websites: