Wat doen wij

 

Leo Club Almere is een serviceclub voor jonge mensen van 18 tot 30 jaar die regelmatig bij elkaar komt om service te bieden aan de maatschappij. Dit komt voort uit het ideaal dat wij iets voor anderen in onze samenleving kunnen en willen betekenen.

Onderstaand een aantal goede doelen waar wij ons oa afgelopen jaar voor hebben ingezet.

 

Super COOL! is een (sport)maatjes project voor deelnemers met een verstandelijke beperking. Bij ASV kunnen deelnemers mee doen aan aangepaste skeeler en schaats lessen. Daarnaast zijn er nog andere organisaties betrokken. Lees meer over dit project, de samenwerkingpartners en de data van de diverse activiteiten en wedstrijden op www.supercoolalmere.nl 

Op 14 t/m 24 maart 2017 hebben opnieuw sporters van de ASV super COOL! groep mee gedaan aan de Special Olympics World Games. De winterspelen waren dit jaar in Oostenrijk. Zij kwamen voor Team NL uit bij het onderdeel shorttack. Dit werd in Graz georganiseerd.

Leo Club Almere heeft samen met Lions Club Almere Host en Veritas tijdens Koningsdag 2016 geld ingezameld , zodat de reis naar Oostenrijk betaald kon worden. Ook tijdens Koningsdag 2017 heeft Leo Club Almere geld ingezameld voor activiteiten van oa. ASV super COOL!  Zoals de Special Olympics Regionale Spelen (SORS).

In Nederland word om het jaar de SONS georganiseerd, roulerend door Nederland. ASV heeft in 2016 met 8 deelnemers meegedaan aan het onderdeel skeeleren. In 2018 worden de SONS in de Achterhoek georganiseerd. Natuurlijk gaat ASV weer mee doen!

Maar wat nog leuker is, is dat de Special Olympics Regionale Spelen dit jaar in Almere plaats vond op 4 en 5 november 2017. De locaties was: het Topsportcentrum, Sporthal Olympiakwartier in Almere Poort. Er deden 8 wedstrijdsporten (Turnen, Atletiek, Hockey, Handbal, Judo, Tafeltennis, Bocce en Kortbal) mee en een flink aantal demonstratiesporten.

Vast staat onze sponsoractie op Koningsdag. Maar ook tijdens de voorbereiding en uitvoering van deze twee dagen zullen wij voor de sporters onze handen uit de mouwen steken.

Stichting Parkhuys Almere is een RoParun inloophuis voor iedereen die zelf of in haar of zijn omgeving te maken heeft (gehad) met kanker of een andere ernstige ziekte, ongeacht de ziektefase of prognose. Tijdens onze Charterparty hebben wij €1125,- euro ingezameld wat ten goede komt aan de jongeren afdeling van het Parkhuys.