Wie zijn wij

Leaderschip; Experience; Opportunity

Leo Club Almere bestaat uit een club jonge mensen (18-35 jaar) die zich inzetten voor mens en maatschappij binnen Almere. Binnen onze Leo Club werken wij aan onze leiderschapskwaliteiten. Dit doen wij door kennis uit te wisselen met eigen clubgenoten en door deel te nemen in of door het leiden van een commissie en/of bestuur (Leadership).

Als Leo Club doen wij op veel verschillende vlakken ervaring op. Bijvoorbeeld in werving van sponsoren of nieuwe leden; organisatorische vaardigheden door het opzetten van evenementen, (onder andere) voor goede doelen; identificeren waar hulp nodig is in de samenleving etc. (Experience).

Ook bieden wij binnen onze Leo Club onze leden vele kansen. Als Leo doe je niet alleen veel kennis en ervaring op, ook word je lid van een enorm (wereldwijd) netwerk van mensen die zich allen graag inzetten voor andere mensen in de samenleving (Opportunity)

Onze belangrijkste waarden van Leo Club Almere zijn:

  • Verbondenheid
  • Vriendschap
  • Groei
  • Positiviteit
  • Jong

 

Dit zijn de leden van het dagelijks bestuur (2018/2019):
Denise (President), Chantalle (Vice-President), Esmée  (Secretaris), Lianne (Penningmeester)

Dit zijn de overige leden:
Grytsje, Kevin, Rixt, Bente, Jacy, Stefan, Max, Shanna, Thomas, Renate.

  • Vergadering: Om onze doelstellingen te kunnen realiseren hebben wij hebben elke eerste vrijdag van de maand onze Algemene Leden Vergadering (ALV). Op elke tweede maandag van de maand komt het bestuur bij elkaar. Daarnaast komen de verschillende commissies nog een aantal keer per jaar bij elkaar. De ALV vindt plaatst bij onze sponsor de Bierfabriek Almere.
  • Missie: De Leo Club Almere Ventus Novum wil graag gezamenlijk een maatschappelijke bijdrage leveren aan de Almeerse samenleving met als specifieke doelgroep de Almeerse jongeren, omdat wij daar ons het meest mee verbonden voelen.

Ventus Novum:de letterlijke vertaling vanuit het Latijn is: ‘nieuwe wind’. Dit vonden wij passend bij de start van een nieuwe Leo Club.  Ook Almere is zoals bekend is nog redelijk nieuw en bij ons in de polder (en vooral in de stad) waait het altijd!onze Almeerse slogan is:  “If you see a need take the lead”

Lions Clubs International

Als Leo Club zijn wij onderdeel van de overkoepelende organisatie Lions Clubs International. Wereldwijd zijn er meer dan 1,4 miljoen mensen lid van deze organisatie en daarmee zijn wij de grootste service club organisatie ter wereld!

Ben je benieuwd naar de (rijke) geschiedenis van de Lions Clubs International? Kijk dan onderstaande video!